Vier Russen.

Het is stil in de kattenhemel, verdacht stil. Ik, Alley Cat, werp een blik in de kamer van Charley en Harry en zie ze beide in hun mand liggen. Ze zijn ziek! De kattengriep heeft toegeslagen in het hierbovenmaals.

Het begon allemaal toen Harry naar de aardse tuinen sloop en op het tuinhek van krolse Floor afwachtte of hij zijn slag kon slaan. De hele nacht bleef Harry wakker maar zonder resultaat. Wel kreeg hij het erg koud van het stilzitten op dat hek en dat ging hem niet in zijn koude pels zitten. Gisteren begon dan dat niezen en proesten, en met een totaal uitgewoond gevoel ligt Harry nu in zijn mand te zuchten. Zijn ademhaling gaat soms onregelmatig.

Charley is ondertussen door Harry aangestoken en ligt nu ook zo duf als een konijn in zijn mand. Soms opent Charley één oog en kijkt verdwaasd om zich heen. Hij kijkt kort naar Harry en doet enkele verwensingen naar hem maar daarmee gaat de griep niet over. Harry opent voorzichtig één oog en gluurt spiedend naar Charley. Hij wast zich en poetst met zijn voorpootje over zijn neus en oren, meer uit gewoonte dan dat het iets voorstelt. Dan legt Harry zijn kop op zijn schone voorpootjes en valt zuchtend in een diepe slaap. En kijk ze nou liggen daar. Uitgerangeerd en opgerold als een egel slapen zij hun virussen weg. Gesnurk overheerst de stilte.

Barhond Yvette zet een kom gekoelde H2O neer met wat aspirientjes en verlaat op haar tenen sluipend achterwaarts het vertrek.

Wij wensen het duo een snelle beterschap.

©Alley Cat.