Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is image-5.png

                      Harry op vrijersvoeten.

Sinds de leidinggevende hemelpoes Minous is afgemarcheerd is het leven in de kattenhemel er een stuk gezelliger op geworden. Eigenlijk is het zo dat Minous is weggepromoveerd, maar dat behoeft nu verder geen betoog. Charley en Harry vochten destijds wel een innerlijke strijd uit wie van hun twee met Minous mocht … ehhh … een glaasje drinken. Ja: laten wij het daar maar op houden.

De twee hemelse boezemvrienden Charley en Harry hebben beide zo hun eigen invulling over aardse katten en poezen. Één groot voordeel is dat aardse katachtigen niet kunnen praten, anders dan alleen miauw, krrr, of een dikke staart opzetten en blazen als dat hun nodig lijkt. Op zich een gebeuren dat aardse tweevoeters niets zegt maar buurkatten ondertussen wel de stuipen op het lijf jaagt. Tussen de bedrijven door helpen de aardse katachtigen nog wel even een huiselijk bankstel naar de gallemiezen, dat dan weer wel. En dat is kat-eigen en bovendien iets dat tweevoeters maar niet willen begrijpen.

Harry weet er anders ook wel raad mee. Hij loopt door zijn geliefde wijk. Door steegjes en over schuttingen. Hier en daar gaat hij op een schutting zitten gluren en spitst zijn oren of er niet toevallig een bevallige krolse poes te horen is. Zijn op de proef gestelde geduld wordt al snel beloond. Alsof Harry het al ergens verwachtte hoort hij aardse Floor miauwen op een vreselijke manier, een miauw-geluid dat Harry’s haren te berge doet rijzen en hem meteen rechtop doet staan. Harry schudt zijn vacht uit en likt even om zijn baard. Dan springt hij de tuin van Floor in, zich goed bewust van het alom loerende aardse gevaar dat poes Prinses hem de oren wast. Of het lot met hem is weet Harry niet maar hij ziet Floor’s keukendeur openstaan, grijpt zijn kans en glipt snel naar binnen. Daar ontmoet hij bronstige Floor.

Het gaat mij te ver om hier dieper op in te gaan. Dit vanwege het persoonlijke karakter. Als lezer kun jij dit begrijpen.

Harry wast zich en poetst met zijn voorpoten over zijn neus en oren. Dan valt Harry in diepe slaap. Noodgedwongen onder Floor’s keukentafel want de buitendeur is ondertussen door zo’n niet nadenkende tweevoeter dicht gedaan.
Kort daarna merkt een andere tweevoeter Harry’s aanwezigheid op en begint luidkeels een scene te maken. De buitendeur gaat wagenwijd open en Harry kan zich veilig uit de voeten maken. De deur knalt achter hem dicht. Harry kijkt nog even achterom als hij op de schutting zit en likt tevreden kijkend zijn baard.
Dan gaat Harry terug naar de kattenhemel, terug naar zijn vriend Charley. In de melkbar vertelt Harry uitgebreid aan Charley over zijn escapades en dikt het nog eens extra aan. Barhond Yvette kijkt laagdunkend naar het opscheppende tweetal.

En ik, Alley Cat, klap mijn blocknote dicht en ga gezellig bij het duo zitten. Tot volgende keer.

©Alley Cat.