Charley: The Boss in Heaven.

Het is alweer enige tijd geleden dat Charley de hoogste baas in persoon ontmoette en hem de voorpoot mocht schudden. Er is ondertussen heel wat gebeurd in de kattenhemel. Veel veranderingen die het hemelse leven er stukken plezieriger op maken. Zo is Minous wegens wanbeleid uit haar functie ontheven, is Charley gepromoveerd en heeft daarbij de taken van Minous op een luchtige manier overgenomen. Natuurlijk met Harry als zijn trouwe secondant. Dat Minous weg is was wel even tandenknarsen voor Charley maar er lopen poezen genoeg rond in de kattenhemel dus daaraan geen gebrek.

Charley loopt door de winkelstraat en ruikt de viswinkel. Zijn neus achterna lopend ziet hij de visboer naar buiten komen en die gooit lachend een stuk kibbeling naar Charley. Meteen pakt hij het stuk kibbeling in zijn bek en loopt ermee naar een rustig stuk straat; daar eet hij het met smaak op. Even rechtop zitten, een boertje laten en dan met de voorpootjes over zijn neus wassen. Want als hemelse kat moet je wel netjes voor de dag blijven komen, nietwaar?
Als Charley naar de overkant kijkt ziet hij de melkbar en wie zit daar voor het raam? Jawel: Harry! En er zitten nog drie katten bij Harry aan tafel. Charley bedenkt zich geen moment. Hij steekt de straat over en loopt de melkbar binnen. Barhond Yvette tapt meteen een grote kom H2O. Charley gaat bij Harry aan tafel zitten en de kom wordt voor zijn neus gezet.
Harry zit met enkele andere katten te klaverjassen en is aan de winnende hand. Één kat heet Verbrugge. Die is ooit van de balkonreling van de 12e etage gelazerd en heeft die val niet overleefd. Hij zit daar altijd over op te scheppen tegen wie het maar horen wil -en niet horen wil.

Na een leuke middag in de melkbar gaan Charley en Harry er vandoor. Gebroederlijk lopen zij naast elkaar als ook Harry de lucht van de viswinkel opsnuift. De twee kijken elkaar even aan en rennen dan naar de viswinkel. Harry pikt snel een makreel uit de kist en rent ermee weg. Om de hoek op het hoge grasveldje smikkelen Charley en Harry samen die makreel op.
Met hun buikjes vol gegeten rollen ze door het hoge gras en blijven lui in de zon liggen uitbuiken. Dan beginnen ze samen hard te lachen ….. hahahaha …….
‘Moesten wij ook niet nog op controle ronde?’ Vraagt Harry lachend.
‘Dat kan toch morgen ook nog.’ Zegt Charley met een brede smile.
Na een high-five staan zij op en lopen naast elkaar de straat uit, terug naar hun kantoor.
‘Een hemels leven.’ Memoreert Harry. Daar is Charley het mee eens.

©Alley Cat.