Charley en Harry zijn het zat.
Dat telefoontje uit het vorige verhaal ging over de tweebenige opperbaas en die wilde met Charley en Harry praten. Na dat gesprek met de tweebenige Goddelijke opperbaas heeft Minous afgedaan bij ze. Zij krijgen nu ineens een heel andere kijk op de kattenhemel. Dat is een hemel waarin niets moet maar alles mag, in alle vrijheid. Het strenge beleid van Minous en van Charley’s voorganger die Chef muizenvanger is hiermee teniet gedaan.

Slenterend lopen zij samen ontspannen langs het muizenveldje en ze bekijken de muizen niet eens. Nee, al pratend en lachend lopen zij rond. Ook het hek van de hondenhemel passeren ze met blaffende en kwijlende honden die tegen het hek opspringen maar daar hoef je als kat natuurlijk niet naar te kijken. Samen halen zij herinneringen op van hun aardse leven met de rotstreken die zij hebben uitgehaald. En ook van het muizenveldje: “Daar, achter die schutting weet je nog Harry? Daar vingen wij destijds op één dag 8 muizen. Echt een gouwe tijd.” En zij spinnen heel tevreden.
“Weet je wat?” Zegt Charley, en Harry draait nieuwsgierig zijn kop om. “Ik weet ergens nog een melkbar en daar gaan wij nu naartoe. Ik trakteer!”
Harry’s mond trekt in een heel brede smile en de twee begrijpen elkaar meteen.
“Maar hoe moet dat dan met Minous? ” Vraagt Harry. “Vanavond toch weer rapporteren zeker?” “Minous kan het lazerus krijgen.” Miauwt Charley.
“Wij hebben nu haar baas gezien en weten hoe die erover denkt. Na een jaar van hard werken in de kattenhemel gaan wij er nu onze tijd van maken. Op naar de melkbar Harry!” Zoefff … en weg zijn ze.

Het is niet druk in de melkbar. Een kat of zes zitten er en een enkele poes. Harry vraagt of Charley hem even wil knijpen want hij gelooft zijn eigen ogen niet.
“Wat is er?” Vraagt Charley.
“Kijk dan, achter de tap, wat daar staat.” Roept Harry verbaasd. “Een hond! Er staat een hond melk te tappen? Dit geloof je toch niet?” Charley kijkt en kijkt nog eens goed en slikt ….. “Verrek: dat lijkt Yvette wel? Die hond in die aardse pot.” En meteen worden er twee kommen H2O voor ze neer gezet.
Harry, die al een tijdje droog staat treuzelt geen moment en slaat meteen die hele kom achterover. Met een bonk zet hij de kom terug en roept: “Twee dubbele hier.”
Samen hebben zij de avond van hun leven in deze kattenhemelse melkbar. Ook maken ze hier veel nieuwe vrienden. Laat op de avond verlaten ze waggelend de melkbar en gaan op weg naar hun onderkomen.

©Alley Cat.