Tags

, , ,Liefde en houden van, wat is dat?

“Bewijs nu eens dat je van mij houdt! Als je van mij houdt dan ga je voor mij naar de supermarkt en dan daarna moet je even stofzuigen, ik kan niet alles alleen doen.”
Alsof ik mijn moeder hoorde praten en dat geeft kortsluiting in de geest.
Ik bedoel, ga hier als vent maar eens tegenin en zeg bijvoorbeeld sorry schat: dan hou ik maar niet van je. Ofwel is dan het huis te klein of anders loopt je relatie wel ten einde omdat je maar niet genoeg ‘bewijst’ dat je van je vriendin houdt.

Is ‘houden van’ dan soms een materialistisch of tastbaar iets? Maar hoe zit dat dan met je gevoelens en dat blinde vertrouwen in elkaar? Is ‘houden van’ eigenlijk wel in een getal uit te drukken of in kilo’s of voor mijn part in bananen? Kan iemand mij een plausibele definitie geven van ‘houden van?’

Laat jij de hond nog even uit, voor dat de visite komt? Ja?
Maar schattie, vandaag zaterdag, heb ik gewerkt tot 16 uur. Was ik thuis om 17:00 uur en heb mijn kleding gewassen, mijn huis opgeruimd. En nu om 19 uur ben ik helemaal uitgewoond hier, bij jou. En nu moet ik jouw hond uitlaten? Wat heb jij eigenlijk gedaan vandaag?
“Als je van mij houdt doe je zoiets zonder dit soort vragen te stellen”. Pareert zij mijn verweer.
Ik weet het, dit is vrouwenlogica en daar kan ik niet tegenop; niet mee omgaan eigenlijk.

Hond en ik lopen door het schemerige park. Wij praten dan met elkaar. Als ik op het gras ga zitten luistert hond met onderdanig hangende oren naar mij maar weet voor de donder niet waar ik het over heb. Zij wacht tot ik haar boomstronk weggooi waar zij dan hard achteraan rent. Het is een Duits herderinnetje die je maar liefst als vriendin tegenover je wilt hebben en dat gaat mij vooralsnog goed af.

Hond lever ik thuis af en zeg tegen vriendin dat ze verder de pleuris kan krijgen. Life sucks op deze manier en dus neem ik de pleitvaart.
Wat heerlijk om geen verplichtingen meer te hebben zoals een vriendin die jou kan opleggen.

©Prlwytskovsky.

Advertenties